EN | NL

Johan Boere winnaar Content & Creatie

07/04/2016

Tweedejaars student Communicatie Johan Boere schreef de beste blog over Zuid  “Passie & Plantjes in de Afrikaanderwijk”. Hij werd vanmiddag gekroond tot Content KING van het vak Content & Creatie in het Islemunda theater in IJsselmonde. De prijs voor best gelezen blog ging naar Alfa Pasalbessy. Zij had de meeste views voor haar blog en is daarmee content QUEEN met haar verhaal "Buitenlandse wortels, Rotterdamse groei".

Op donderdag 7 april vond het Content Café plaats, de afsluiting van het vak Content & Creatie van de opleiding Communicatie. In het Islemunda theater in IJsselmonde waren de ruim 100 studenten en verschillende docenten en gasten aanwezig. In het twee uur durend programma waren er klassenbijdrages waarin studenten, alleen of in groep, een persoonlijk verhaal vertelden.

Bij Content & Creatie, een cursus voor tweedejaars studenten Communicatie van Hogeschool Rotterdam, gaat het over de kracht van storytelling in professionele context. Het vertellen van verhalen over de essentie van een merk, is van groot belang om publiek te bereiken, ze vast te houden en ervoor te zorgen dat ze hun positieve ervaringen delen met anderen.

Verhalen op Zuid
Er is gekozen voor Rotterdam Zuid. In acht verschillende wijken gingen de studenten daar op zoek naar verhalen. In samenwerking met het experticecentrum werd bij wijze van introductie een (story)bootcamp georganiseerd. Studenten gingen per klas onder begeleiding van een verhalenverteller een wijk op Zuid in en kregen alles te horen over de cultuur en achtergrond van de wijk.

Met veel dank aan de inspirerende rondleidingen en verhalen van:

Aan de studenten vervolgens de taak in een aantal weken op zoek te gaan naar een verhaal en daar een (beeld)verslag van te maken. Alle verhalen staan gepresenteerd op deze website.


Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI weet raad met wicked problems