EN | NL

Terugblik

26/05/2016

Door: prof. dr. Tineke Abma

De invloed van de gemeente op het dagelijks leven van de burger neemt toe. Van burgers wordt in de zogenoemde participatiesamenleving verlangd dat zij hun beste beentje voorzetten en er wordt veel meer gevraagd van de eigen verantwoordelijkheid van Rotterdammers. Dit alles gaat gepaard met een zoektocht naar een andere, meer horizontale rolverdeling tussen (semi)overheid, burgers en zorg- en welzijnsinstellingen.

Maar ondanks de grote beloften voor democratisering, die de decentralisaties in zich dragen, blijkt voor het succesvol koppelen van overheidsmacht aan burgerkracht en het verbinden van de systeemwereld van bestuur aan de leefwereld van Rotterdammers meer nodig te zijn dan alleen goede beleidsvoornemens. Een responsieve benadering wordt gevraagd, waarin de nadruk niet zozeer ligt op beleidsvorming, maar op de toepassing ervan in de praktijk. 

Hierbij de link naar haar presentatie en naar het verslag van het voorbeeldproject KLIK.  

Deze masterclass was de eerste van een reeks rondom het onderwerp democratische vernieuwing die EMI en stichting LOKAAL samen organiseren. De volgende masterclasses staan gepland na de zomer, op 25 oktober, 17 januari en 3 april. Meer informatie volgt.

Graag tot ziens bij de volgende masterclass(es).

 


 

 

Heeft u een idee of suggestie voor een onderwerp of spreker voor een van de komende masterclasses? Mail het ons > 

 

  


 

  


 

AGENDA 

De masterclass Responsieve Methodolgie was de eerste in een reeks masterclasses die EMI en stichting LOKAAL samen organiseren. De volgende edtities staan gepland na de zomer:

dinsdag 25 oktober 2016
dinsdag 17 januari 2017
maandag 3 april 2017

Meer informatie volgt.

 

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI weet raad met wicked problems