Wederzijds leren staat centraal in actuele programma’s op het gebied van Onderwijs, Werk, Zorg & Welzijn, Wonen en Cultuur 

Wat is EMI-HR?

Studenten werken met Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) aan complexe vraagstukken die gericht zijn op een betere kwaliteit van leven bij bewoners op Rotterdam-Zuid. EMI levert daarmee een positieve bijdrage aan een ongedeelde stad, waarin kansenongelijkheid wordt aangepakt.

Impact EMI-HR

EMI-HR haalt complexe stedelijke vraagstukken op uit de praktijk en vertaalt deze – als ‘verbindingsofficier’ en met HR-studenten in de hoofdrol – naar onderwijs en onderzoek. Het biedt onderwijs en onderzoek context en een rijk netwerk en brengt de stad nieuwe kennis en oplossingen voor ’wicked’ problems. EMI-HR vergroot kansen en verkleint tegenstellingen en maakt daarmee het verschil: zowel voor de hogeschool als voor Rotterdam-Zuid.

Wederzijds leren staat centraal staat in actuele programma’s op het gebied van wonen, werk, onderwijs, zorg en cultuur. Vijf programma’s staan centraal: Mentoren op Zuid, Sociaal Ondernemerschap, Mama’s Garden, Urban Innovation en Vitaal op Zuid.

EMI-HR verkent, experimenteert, vernieuwt en heeft impact.

Missie EMI-HR

EMI-HR is een netwerkorganisatie die met de opleidingen en kenniscentra van HR en samen met praktijkpartners bouwt aan maatschappelijke innovatie, met ruimte voor een langdurige focus. Kenmerkend voor het werkproces zijn: interactie, verbinding, vernieuwing, al doende leren en kennisdelen. Dit levert nieuwe kennis en kunde op voor Zuid en duurzame onderwijsvernieuwing voor HR. Het biedt studenten een zelfbewuste entree op de arbeidsmarkt.

Vanaf 2014 biedt EMI-HR een langdurige betrokkenheid op Zuid en levert zo een bijdrage aan de ongedeelde stad: meer kansen, minder tegenstellingen met de nadruk op innovatieve aspecten van leren en kennis binnen de beroepscontext.

Ervaringen en producten

Maak kennis met EMI-HR door het lezen van onze nieuwsberichten en verhalen van studenten, docenten en partners. En bekijk de publicaties om te zien welke meerwaarde EMI-HR kan hebben voor jou!

Wil jij meewerken of denken? Neem contact op met onze medewerkers. Zoek je een stage? Bekijk onze vacatures.

Nieuws archief

Hier vind je alle voorgaande nieuwsartikelen.

Special Issue – Sustainability

Sustainable Cities and Regions The Environment in the Lead:…

Samenscholing op Coole Pleinen

Samen-scholing op coole pleinen Op 1 juni veranderde het…

Stadmakers De Kaai

Samen bouwen aan de toekomst van De Kaai:…
De Kaai

Studenten gaan aan de slag met de toekomst van De Kaai

Stadsleven Actie op De Kaai: Stadmaken op een nieuw stuk…

De toekomst van Rotterdam Zuid: van jongeren voor jongeren

De toekomst van Rotterdam Zuid:van jongeren voor jongeren Rotterdam…

Gezondheidsfestival

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.