CMI lab

In het kader van Gezonde Leefstijl en Zorg van de Toekomst gaan studenten van de opleiding Communicatie en Creative Media and Game Technologies (CMGT) binnen het CMI LAB samen een ontwerp maken voor thuismonitoring voor mensen met obesitas. De studenten werken onder begeleiding van docenten Monique van der Ploeg en Rene Slootweg. Zij vertellen meer over het CMI LAB binnen het instituut Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI), de opdracht van de studenten en de samenwerking tussen verschillende opleidingen, opdrachtgevers en Vitaal op Zuid.

De synergie die je ziet ontstaan tussen de studenten van verschillende opleiding binnen de uitvoering van praktijkopdrachten zorgt ervoor dat ik dit het mooiste stukje onderwijs vindt om te geven en dan helpt het dat er een leuke opdrachtgever bij betrokken is. – René Slootweg.

CMI vindt het belangrijk dat er multidisciplinair met elkaar wordt samengewerkt en eigenlijk zijn de opleiding CMGT en CMD twee van de weinige opleidingen waarbij ze dit ook in het curriculum hebben. Bij de opleiding Communicatie zit het nog niet standaard in het curriculum. Binnen het Honoursprogramma promoten en stimuleren René en Monique dit idee. De uitdaging heeft te maken met waar vinden de verschillende opleidingen elkaar als het gaat om het curriculum.

Beluister hier het hele interview.

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recente verhalen

Hier vind je onze meest recente verhalen.

De Pioniers: Hoe we jonge vaders kunnen ondersteunen bij betrokkenheid in de zwangerschap en opvoeding

In dit artikel wordt onderzocht waarom veel vaders, vooral jonge vaders met een migratieachtergrond, zich niet altijd betrokken voelen bij de zwangerschap en opvoeding van hun kinderen. Verschillende obstakels, zoals een gebrek aan betrokkenheid van zorgverleners en culturele stigma's, worden aangekaart en oplossingen worden voorgesteld, zoals meer bewustwording en educatie, veilige ruimtes voor vaders om emoties te delen, flexibele werkuren en op maat gemaakte hulpmiddelen