LymbiQ is een platform waarmee gezondheid informatie naar een bepaalde doelgroep brengt die dit niet vanzelfsprekend tot zich krijgen. Mensen uit dezelfde omgeving als de doelgroep proberen hun kennis en informatie begrijpelijk over te dragen via het platform. Huisarts Atabey Şenyürek van Care XL vertelt alles over LymbiQ in het filmpje hieronder.  

In het kort een aantal adviezen die zijn gegeven: 

  • Samenwerken met lokale clubs, gemeenschappen etc. helpt als je in contact wilt komen met de bewoner van een bepaalde wijk.   
  • Combineer online applicaties altijd met het organiseren van fysieke events tussen gemeenschappen. Dit helpt bij het verspreiden van informatie. 
  • Een wens van de doelgroep is om altijd in een oogopslag online te zien hoe ze in contact kunnen komen met iemand voor meer informatie.  
  • Het gebruik van beeldenvisuals en animaties is effectiever dan tekst. 
  • Laaggeletterden gaan vaak voor hulp naar familieleden of andere vertrouwenspersonen.
  • Let erop dat laaggeletterden geen lappen tekst lezen, maar liever met pictogrammen werken. 

Realisatie platform LymbiQ

Gezondheid in de Afrikaanderwijk beter zichtbaar maken door het realiseren van het platform LymbiQ. Dat was de doelstelling voor de campagnes die studenten van de minor Get Connected vanuit het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie bedachten.  

Vanaf september 2020 deden 29 studenten onderzoek op Rotterdam-Zuid om de wensen en behoeften van de mensen waarvoor dit platform bedoeld is te inventariseren. Al deze opgedane kennis hebben zij gedeeld met huisarts Atabey Şenyürek. 

Bekijk de campagnes: 

 

 

Recente publicaties

Hier vind je onze meest recente publicaties.

Minor Beyond Borders

Minor City Branding

Realisatie platform LymbiQ: Gezondheid in de Afrikaanderwijk

Studenten minor Get Connected bedachten campagnes om de gezondheid in de Afrikaanderwijk.