Rondje Stadionpark: uitnodiging tot bewegen

Buitenplaats Brienenoord heeft de opdracht van Gemeente Rotterdam Stadionpark om het Rondje Stadionpark tot leven te brengen. Buitenplaats Brienenoord werkt in dit kader samen met Vitaal op Zuid en onderwijsmakers aan innoverende studentopdrachten, hieronder een overzicht.

Roffa Moves

Samen met de doelgroep heeft afstudeerder Richard Chapel het concept Roffa Moves bedacht. Roffa Moves is een sportconcept op het Rondje Stadionpark. Het is meer dan alleen een lichte workout routine, het is echt bedoeld als handvat om de doelgroep op weg te helpen naar een gezond en gelukkig leven. Het is volledig gratis en zij kunnen het doen wanneer zij het willen.

*Vitaal op Zuid is zo trots op het concept Roffa Moves dat het is voorgedragen voor een Student Award.

Schat van Zuid

Vijf studenten van de opleiding SportMarketing & Management begonnen het avontuur met een duidelijke challenge voor Buitenplaats Brienenoord onder begeleiding van docent Jurgen Jeurissen en in samenwerking met Rineke Kraaij van de Buitenplaats. De vraag was: ”Hoe zorgen we ervoor dat mensen in beweging komen door middel van het Rondje Stadionpark?” Na veel onderzoek en testen zijn zij tot het idee de Schat van Zuid gekomen. Dit concept is uitgeschreven voor de Buitenplaats in een fysiek boekje, klik hiervoor op de foto hiernaast.

Industrieel product ontwerpen voor Rondje Stadionpark

Studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen bedachten verschillende ontwerpen voor het rondje Stadionpark. Een van de eisen was dat mensen uitgenodigd moesten worden om te bewegen. In dit proces zijn ze begeleid door docent Titus Wybenga, ontwerper Lieven Poutsma en  opdrachtgever Rineke Kraaij.

Recent nieuws van Vitaal op Zuid

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Gezondheidsfestival

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.