Rotterdampas hét podium voor ondernemers 

Vergroot als ondernemer je bereik via RotterdampasDe versoepelingen komen eraan. Een mooie gelegenheid om juist nu inwoners van RotterdamZuid een mooie belevenis aan te bieden. Daarbij kan de Rotterdampas een ingang zijn om het bereik van ondernemers te vergroten. 

Gezamenlijk met Rabobank Rotterdam heeft Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) een bijeenkomst georganiseerd over de mogelijkheden die de Rotterdampas biedt. Uit een korte inventarisatie blijkt dat de deelnemers van deze bijeenkomst vooral Sporten en Culi & uitgaan missen tijdens deze coronatijd. Daarover laat men zich vooral door sociale media informeren. 

Betrokkenheid RaboRotterdam

Dave de Held, rayondirecteur o.a. voor Rabobank Rotterdam-Zuidgeeft aan dat uit ervaringen naar voren kwam dat kleine sociale en leisure ondernemers vooral ondersteuning nodig hebben op het gebied van marketing en salesHet idee ontstond om na te gaan hoe vanuit de Rotterdampas meer op en vanuit Zuid georganiseerd kan worden. Het idee ontstond om na te gaan hoe vanuit de Rotterdampas meer op en vanuit Zuid georganiseerd kan worden. Daarbij kan aangesloten worden op de ontwikkelingen rond de kop van Zuid, Hart van Zuid, Feyenoord City en in IJsselmonde en Pendrecht. Dave de Held pleit ervoor om ondernemers te informeren over hoe zij aan kunnen sluiten bij de Rotterdampas, gebruikmakend van de brandname van Rotterdam, waarmee een stuk van de eigen marketing is ingevuld.  

Informatie Rotterdampas 

Linda Arkenbout geeft een presentatie over het ontstaan en gebruik van de Rotterdampas. Zij nodigt ondernemers uit om met haar contact op te nemen over een mogelijke samenwerking. Dit alles vanuit de visie van Rotterdampas dat wanneer mensen meer plezier beleven, o.a. door op pad te gaan, zij ook beter in het leven staan. Met de Rotterdampas doen Rotterdampassers gratis of met korting leuke activiteiten op recreatief, cultureel, sportief en educatief gebied. Jaarlijks biedt Rotterdampas ruim 750 acties aan. Deze acties staan op de site én ze worden via diverse communicatiemiddelen bij de Rotterdampassers onder de aandacht gebracht. 

Uit enquêtes blijkt dat de pas na 31 jaar nog steeds onmisbaar is. Niet alleen voor de kortingen, maar ook om gezamenlijk op pad te gaan. In Rotterdam-Zuid wonen relatief veel pashouders, die graag op pad willen, maar juist daar is minder aanbod.  

Rotterdampas voor de ondernemer 

In de diverse middelen wordt het aanbod gepresenteerd en in de magazines is ook ruimte voor een presentatie over de ondernemer. Een partner kan door aansluiting bij de Rotterdampas zonder extra kosten nieuwe doelgroepen bereiken. De kosten bestaan uit de korting die wordt geboden. De communicatie voor de acties wordt begeleid door de Rotterdampas.  

Op de vraag van Cor van Drieberge of ook eenmalige acties voor pashouders aangeboden kunnen worden, antwoordt Linda dat uiteraard een korting gegeven kan worden op een proefles of een strippenkaart voor een workshop capoeira, maar het is niet de bedoeling dat speciaal voor pashouders een exclusieve bijeenkomst wordt georganiseerd. Linda geeft aan dat het herfstnummer (deadline 7 juni) als thema heeft Lekker in je Vel, waarop dit aanbod zeer goed aansluit. 

Dashboard gebruik Rotterdampas 

Studenten van de minor Controlling van Hogeschool Rotterdam presenteren een dashboard Rotterdampas op Rotterdam-Zuid in beeld over het gebruik in Rotterdam-Zuid in vergelijking met de rest van Rotterdam, de eigenschappen van de pashouder op Rotterdam-Zuid en de bestemmingen van deze pashouders. 

Hierbij blijkt dat ca. 15% van de pashouders uit Zuid komt, en dat ongeveer 30% daarvan actief gebruik maakt van deze pas. Pashouders uit Zuid maken vooral gebruik van het aanbod van Jeugdvakantieland, Pathé de Kuip, Blijdorp (heeft meerdere acties), stichting Plaswijckpark en zwemcentrum Rotterdam. 

Als reactie op deze presentatie geeft Linda aan dat uit onderzoek blijkt dat een gedeelte van de pashouders van Rotterdam-Zuid niet graag de wijk uitgaan. Opvallend is dat als er aanbod op Zuid is, dan wordt daar direct goed gebruik van gemaakt. Hier ligt dus nog een gat voor ondernemers. Rotterdampas ziet het ook als uitdaging om hierop goed aan te sluiten. Een aanbod op Zuid zal voor die pashouders zeer welkom zijn. 

De ervaringen uit de gemeente Delft zijn dat mensen wel graag mee willen doen aan een uitje dat met korting wordt aangeboden, maar het vervoer is dan vaak een probleem. Hierdoor is een aanbod in de directe omgeving voor die doelgroep noodzakelijk. Helen Slaphorst, gemeente Delft, geeft aan dat ook in Delft mensen uit bepaalde wijken niet hun wijk uitgaan. 

Partners op Zuid zijn vaak niet met marketing bezig, waardoor ze niet automatisch een actie plaatsen, maar zijn altijd wel bereid om een aanbod in te dienen. Daar moet actief contact over opgenomen worden. Die partners zijn vaak ook kleiner, waardoor het lastiger is om korting te geven. 

Cor: waar vragen de mensen uit Zuid naar? De studenten hebben alleen het gebruik geanalyseerd. Linda geeft aan dat de vraag heel divers is, maar acties rond sport en horeca lopen altijd goed. Minder lopen de workshops (gezien leeftijdsopbouw Zuid). Vanuit Rotterdampas worden geen combinatieacties aangeboden, opdat iedereen zelf kan beslissen van welke acties ze gebruik willen maken. Cor ziet wel mogelijkheden om bij Pathé vooraf een capoeira demonstratie te geven.  

Alfons Looman, docent HR: vooral horeca en sport doen het goed. Hiervan is vanuit de afgenomen interviews geen rapportage beschikbaar. Het lijkt hem een leuke vervolgopdracht voor studenten om dat nader te onderzoeken.

Rotterdamse Munt 

Ingrid Ackermans, Rotterdamse Munt, geeft aan dat dit initiatief gestart is vanuit de drive om Rotterdam groener te maken, samen met mensen uit de buurt. Dit draagt veel bij aan het welzijn van de mensen en brengt mensen nader tot elkaar. Contact met de Rotterdampas is ontstaan als onderdeel van jeugdvakantieland. Vorig jaar heeft de gids van de pas een artikel over de tuin opgenomen, met als actie dat mensen konden komen knippen en plukken. Dit heeft nog niet tot veel meer bezoekers geleid, ook al wordt niet apart geregistreerd of mensen met korting binnen komen en het plukseizoen moet ook nog beginnen. Verder is men in de tuin ook welkom voor koffie/thee en diner. Ingrid nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de Terrastivals (zondagmiddag met muziek) en andere culturele evenementen die binnenkort (mogelijk) weer van start gaan. Dit sluit wellicht goed aan bij de behoefte van de Zuiderlingen op het gebied van horeca-acties. 

De motivatie van de Rotterdamse Munt om deel te nemen ligt er vooral in dat het zo goed als niets kost, maar ze wel bij de stad en bij de pas horen.  

Bereik via Rotterdampas 

Ben jij klaar voor het grote publiek, heb je andere vragen of ben je gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Heb jij als ondernemer behoefte aan herkenning, zichtbaarheid en bekendheid? Of heb jij weinig tijd voor marketingactiviteiten om een groot publiek te bereiken? Dan biedt de Rotterdampas mogelijkheden. Met zo’n 205.000 pashouders heeft Rotterdampas een enorm bereik. Daarmee is de pas voor vele ondernemers hét podium om een groot publiek te bereiken. De Rotterdampas zet verschillende communicatiemiddelen in om pashouders te bereiken.  

Voor meer informatie en verkennen van mogelijke acties kan contact opgenomen worden met projecten@rotterdampas.nl. 

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Special Issue – Sustainability

Sustainable Cities and Regions The Environment in the Lead:…

EMI-Hogeschool Rotterdam viert 10-jarig jubileum

Enkele visionairs binnen Hogeschool Rotterdam en de Gemeente…
Hef in Eigen Hand

Hef in Eigen Hand: Samen Bouwen aan een Betere Toekomst

Welkom bij de Impact Incubator ‘Hef in Eigen Hand’, waar onderwijs ontmoet, leert en groeit met de gemeenschap. Dit is waar theorie en praktijk samenkomen om een betere stad te bouwen en een spannende nieuwe manier van leren tot leven te brengen. Dit is leren dat écht impact maakt!

KAAItrots

Maak kennis met KAAItrots! We kijken graag…

Samenscholing op Coole Pleinen

Samen-scholing op coole pleinen Op 1 juni veranderde het…

Boksworkshop

Een avond vol kracht en verbinding: Boksworkshop van Daddy's…

Stadmakers De Kaai

Samen bouwen aan de toekomst van De Kaai:…

Vaderschap 2.0: Van zonder vader naar superpapa in de stadsdynamiek

Ontdek hoe jonge vaders in grootstedelijke contexten hun rol met vertrouwen en succes kunnen vervullen, ondanks het opgroeien zonder vaderfiguur. Leer over het belang van vaderbetrokkenheid, communicatie, ondersteuningsnetwerken en zelfzorg.

LivingLab: Fitter met Feyenoord

/*! elementor - v3.12.1 - 02-04-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading…

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.