Samen impact maken voor de stad

Hogeschool Rotterdam en Rabobank Rotterdam gaan gezamenlijk aan de slag met impact maken voor de stad. Dit gebeurt door maatschappelijke initiatieven met marketinggerelateerde vraagstukken, te koppelen aan studenten van de opleiding Marketing of Social Business (MOS). Juliette van den Berg studeerde af op dit onderwerp. En nu krijgt haar onderzoek een vervolg.

“Commerciële winst mag niet ten koste gaan van de maatschappij” – Juliette van den Berg

Door de samenwerking van Rabobank Rotterdam, de opleiding MOS en EMI, maken studenten kennis met maatschappelijke vraagstukken in Rotterdam-Zuid én breiden zij hun netwerk uit. Tegelijkertijd kunnen ondernemers en initiatiefnemers op Zuid met hun marketing-of bedrijfskundige vragen terecht bij de studenten en profiteren zij op hun beurt van de kennis van de studenten en van het Rabobank Rotterdam Fonds. Voor Rabobank Rotterdam betekent het niet alleen zichtbaarheid van de gesteunde initiatieven, maar ook dat studenten én bewoners ervaren wat de coöperatieve bank voor de Rotterdamse samenleving betekent. “We doen zoveel in de stad, maar er is zo weinig zichtbaar.”, aldus Dave de Held, Rayonmanager van Rabobank Rotterdam.

Enkele gefinancierde initiatieven

Dave de Held licht tijdens de kick-off van deze krachtenbundeling enkele gefinancierde initiatieven toe. Zo ontving Rotterdamse Munt een bedrag om onder andere mogelijkheden buiten voor bijeenkomsten te realiseren. Met hun visie op duurzamere voeding en de bijbehorende voedseleducatie die zij organiseren voor scholieren uit de buurt, sluiten zij perfect aan bij een van de thema’s van Rabobank Rotterdam Fonds.

Een van de andere begunstigde partijen is TechGrounds, een IT-opleider die met gratis opleidingen een focus heeft op vrouwen en culturele diversiteit én in het bijzonder op mensen die momenteel werkloos zijn of in een niet-duurzame baan zitten.

De komende tijd gaan de drie partijen rond tafel zitten om relevante marketingvraagstukken voor studenten te benoemen en begin 2021 gaan de studenten aan de slag met waardevolle opdrachten voor ‘echte’ opdrachtgevers. Docenten en studenten hebben inmiddels voldoende ervaring met het online draaien van projecten, dus het vertrouwen om enthousiast van start te gaan is er. En bovendien: “Voor echte opdrachtgevers werken de studenten nu eenmaal harder dan voor mij”, aldus een van de aanwezige docenten van de kick-off.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de programmaleider Sociaal Ondernemerschap Gert-Jan van der Maas, g.j.j.maas@hr.nl

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Special Issue – Sustainability

Sustainable Cities and Regions The Environment in the Lead:…

EMI-Hogeschool Rotterdam viert 10-jarig jubileum

Enkele visionairs binnen Hogeschool Rotterdam en de Gemeente…
Hef in Eigen Hand

Hef in Eigen Hand: Samen Bouwen aan een Betere Toekomst

Welkom bij de Impact Incubator ‘Hef in Eigen Hand’, waar onderwijs ontmoet, leert en groeit met de gemeenschap. Dit is waar theorie en praktijk samenkomen om een betere stad te bouwen en een spannende nieuwe manier van leren tot leven te brengen. Dit is leren dat écht impact maakt!

KAAItrots

Maak kennis met KAAItrots! We kijken graag…

Samenscholing op Coole Pleinen

Samen-scholing op coole pleinen Op 1 juni veranderde het…

Boksworkshop

Een avond vol kracht en verbinding: Boksworkshop van Daddy's…

Stadmakers De Kaai

Samen bouwen aan de toekomst van De Kaai:…

Vaderschap 2.0: Van zonder vader naar superpapa in de stadsdynamiek

Ontdek hoe jonge vaders in grootstedelijke contexten hun rol met vertrouwen en succes kunnen vervullen, ondanks het opgroeien zonder vaderfiguur. Leer over het belang van vaderbetrokkenheid, communicatie, ondersteuningsnetwerken en zelfzorg.

LivingLab: Fitter met Feyenoord

/*! elementor - v3.12.1 - 02-04-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading…