Samira Kossir (Programmamedewerker Mama’s Garden)

In februari ben ik gestart met de Basisopleiding Didactiek, wat een ervaring was dit zeg!

Door Covid-19 heb ik de meeste lessen online gevolgd, gelukkig hebben we de laatste 3 lessen fysiek kunnen volgen en elkaar in het echt mogen ontmoeten. Een geweldige groep aan docenten, met ieder zijn/haar eigen leervragen. De leervragen die ik had waren onder te verdelen in de segmenten professionele identiteit, didactisch bekwaam, pedagogisch bekwaam, vakexpert en organisatorisch bekwaam. Afgelopen periode heb ik vooral kunnen ontdekken wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik deze het beste kan inzetten in mijn begeleiding naar de studenten toe.

Het leukste aan deze opleiding vond ik toch wel de leerwerkgroepen, hier heb ik veel kunnen delen met mijn medecollega’s waarvan ik een hoop heb geleerd. We hebben ervaringen, feedback, adviezen en tops met elkaar gedeeld. Het terugkijken van onze opgenomen lessen was lachen, maar super leerzaam! Een leuke manier om terug te kijken op je eigen handelen en wat het effect is van mijn gedrag, houding op de groep studenten.

Naast het onderdeel Didactiek kent de opleiding een tweede onderdeel, namelijk Basiskwalificatie Examinering (BKE). Het meest pittige onderdeel van de opleiding, waarin je een bestaande toets van een opleiding gaat analyseren en herontwerpen. Ik heb ervoor gekozen om de toets van mijn collega’s Mentoren op Zuid (MoZ) te analyseren. Op deze manier heb ik mij ook goed kunnen verdiepen in het programma MoZ, waar ook mijn dank voor alle informatie ook naar uitgaat. En uiteraard team Mama’s Garden, bedankt voor alle steun van afgelopen tijd!

Ik heb mijn Professionele Portret en BKE op tijd kunnen inleveren en kan nu trots vertellen dat ik ben geslaagd!!

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recente verhalen Mama’s Garden

Hier vind je onze meest recente verhalen.

Mildred Monpellier (onderzoeker Lectoraat Verloskunde & Geboortezorg)

Verpleegkundige en medisch antropoloog Mildred Monpellier is docent aan de opleiding Verpleegkunde. Sinds maart 2020 doet ze daarnaast vanuit het Lectoraat Verloskunde & Geboortezorg, dat deel uitmaakt van het kenniscentrum Zorginnovatie, onderzoek bij het EMI-programma Mama’s Garden. 

Elseligia Livramento Monteiro (student Social Work)

Social work student Elseligia Livramento Monteiro heeft stage gelopen bij Mama's Garden en organiseerde hier onderander bijenkomsten.