Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) maakt kennis met het programma Mentoren op Zuid (MoZ)

Met een tour door Rotterdam-Zuid hebben seniordocenten van verschillende faculteiten van de Erasmus Universiteit kennisgemaakt met het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van Hogeschool Rotterdam en het programma Mentoren op Zuid. Het programma had tot doel om meer bekendheid over het MoZ-programma binnen de EUR te creëren en de mogelijkheden te onderzoeken om studenten van EUR te betrekken in een mogelijke samenwerking.

Tijdens deze studiedag werd een bezoek gebracht aan de MoZ-partnerscholen Olympia College (IJsselmonde) en De Klaver (Heijplaat). Studentmentoren, leerlingen en docenten deelden hun ervaringen over Mentoren op Zuid en gaven met het bezoek een inkijkje in de praktijk van het grootste Mentorprogramma van Nederland. De studiereis bood een mooie kans om de docenten ‘over de brug’ te krijgen en hen te laten zien wat er gebeurt op Zuid. Na het bezoek bij de partnerscholen, was de volgende stop een bezoek aan het HEFhouse aan de Nassaukade – nabij de Rotterdamse Hef. Hier vertelde Frieda Franken van Rotterdam School of Management Erasmus Universiteit over de ontwikkelingen in de samenwerking ter plekke tussen de diverse onderwijspartners – waaronder Hogeschool Rotterdam en EUR – en de meerwaarde en kansen voor de wijk Feijenoord en de studenten. De studiereis werd afgesloten met een heerlijke lunch in de Stadskeuken @Hillevliet90.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Special Issue – Sustainability

Sustainable Cities and Regions The Environment in the Lead:…

EMI-Hogeschool Rotterdam viert 10-jarig jubileum

Enkele visionairs binnen Hogeschool Rotterdam en de Gemeente…
Hef in Eigen Hand

Hef in Eigen Hand: Samen Bouwen aan een Betere Toekomst

Welkom bij de Impact Incubator ‘Hef in Eigen Hand’, waar onderwijs ontmoet, leert en groeit met de gemeenschap. Dit is waar theorie en praktijk samenkomen om een betere stad te bouwen en een spannende nieuwe manier van leren tot leven te brengen. Dit is leren dat écht impact maakt!

KAAItrots

Maak kennis met KAAItrots! We kijken graag…

Samenscholing op Coole Pleinen

Samen-scholing op coole pleinen Op 1 juni veranderde het…

Boksworkshop

Een avond vol kracht en verbinding: Boksworkshop van Daddy's…

Stadmakers De Kaai

Samen bouwen aan de toekomst van De Kaai:…

Vaderschap 2.0: Van zonder vader naar superpapa in de stadsdynamiek

Ontdek hoe jonge vaders in grootstedelijke contexten hun rol met vertrouwen en succes kunnen vervullen, ondanks het opgroeien zonder vaderfiguur. Leer over het belang van vaderbetrokkenheid, communicatie, ondersteuningsnetwerken en zelfzorg.

LivingLab: Fitter met Feyenoord

/*! elementor - v3.12.1 - 02-04-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading…

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.