Sociaal Ondernemerschap

In een community of practice worden sociaal ondernemers in Rotterdam-Zuid ondersteund. Met de inzet van studenten wordt gewerkt aan vraagstukken die gericht zijn op verschillende aan impact gerelateerde activiteiten.

Werk

Het programma Sociaal Ondernemerschap richt zich op het vinden van creatieve manieren om de werkloosheid aan te pakken en onbenutte talenten van bewoners te ontdekken en te ontwikkelen. Binnen het programma werken partners, studenten en sociaal ondernemers samen. Neem voor meer informatie contact op via emiopzuid@hr.nl.

Praktijkvraagstukken

EMI verbindt studenten van verschillende opleidingen van Hogeschool Rotterdam aan sociaal ondernemers én aan elkaar. De studenten maken kennis met de leefwereld van de (bewoners)initiatieven en/of sociaal ondernemers, werken in een multidisciplinaire leeromgeving en krijgen inzicht in de weerbarstige praktijk en problematiek. Dat verrijkt hun opleiding en zorgt dat ze beter zijn voorbereid op de werkpraktijk. De studenten worden begeleid door experts binnen de diverse vakgebieden.

“Een goede ondernemer maakt nog geen goede onderneming.” 

Samenwerking met (aankomende) sociaal ondernemers

Heeft u een vraagstuk rondom sociale verdienmodellen, de registratie en monitoring van impact of wilt u een crowdfundingcampagne opzetten? Studenten van Hogeschool Rotterdam helpen u graag! Stuur een mail naar emiopzuid@hr.nl.

In de afgelopen jaren is door EMI veel kennis opgebouwd en zijn talrijke tools ontwikkeld. Zo hebben we samengewerkt met een Europees team rondom sociaal ondernemerschap en geparticipeerd in een landelijk onderzoek naar ‘civic crowdfunding’. U kunt gebruikmaken van onze expertise en studenten krijgen de kans om Rotterdamse ideeën en plannen uit te werken die de stad sterker maken.

Social media

Geen updates missen van de EMI-programma’s? Per programma onderhouden wij verschillende accounts/websites.

Mentoren op Zuid
Sociaal Ondernemerschap
Mama’s Garden

Website: Mama’s Garden

Vitaal op Zuid
Urban Innovation
Cultuur op Zuid

EMI op Zuid

Op de hoogte blijven van al het nieuws? Volg het via:

Publicatie archief

Hier vind je alle voorgaande publicaties van het programma Sociaal Ondernemerschap.