Soesja Pijlman (Programmamedewerker en docent Mentoren op Zuid)

Soesja Pijlman is docent Mentoren op Zuid. Tijdens de mentorbijeenkomsten werkt ze samen met studentmedewerker Caspar van Eerden. In een brief beschrijft ze haar ervaringen tijdens de periode voor de zomervakantie van 2019.

“Beste Caspar,
Laat me allereerst aangeven dat ik het superluxe vind om een studentmedewerker te hebben. Docent zijn kan op een bepaalde manier eenzaam zijn. Daarom vond ik het fijn dat er iemand bijkwam waarmee ik kon sparren en ervaringen kon uitwisselen. ‘Ligt het aan mij dat die student er zo futloos bijzit of ervaar jij dat ook zo?’ Ik vind het prettig dat jij meer bereikt in die ‘onderstroom’. Dat je makkelijker en directer iets tegen een student kunt zeggen zonder dat het ervaren wordt als een tik op de vingers van de docent. Ik moet ze namelijk ook nog beoordelen en die rol heb jij niet, waardoor het contact tussen jou en de andere studenten relaxter is. Misschien komt dat ook doordat jij ze meer op individueel niveau aanspreekt en ik meer als groep. Wat ik bijzonder vind is hoe flexibel je bent en hoe snel je kunt schakelen. Zo vang je even tussendoor twee leerlingen op en voetbal je even later alweer mee met de jongens. Soms liet je me op een subtiele manier weten dat ik iets wellicht op een andere manier had kunnen brengen of doen. Voor mij is dit dus ook een leerproces. Hoe dan ook, ik zie in jou een stevige professional in wording. Je bent goed in wat je doet, juist omdat je heel organisch met verschillende mensen bezig bent. Je hebt affiniteit met de leerlingen, met de studenten én met de mensen die je aansturen. Maar pas op dat je niet te veel hooi op je vork neemt. Ik heb veel vertrouwen in jou als geschiedenisdocent.”

Lees hier het bericht van Casper aan Soesja.

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recente verhalen

Hier vind je onze meest recente verhalen.

De Pioniers: Hoe we jonge vaders kunnen ondersteunen bij betrokkenheid in de zwangerschap en opvoeding

In dit artikel wordt onderzocht waarom veel vaders, vooral jonge vaders met een migratieachtergrond, zich niet altijd betrokken voelen bij de zwangerschap en opvoeding van hun kinderen. Verschillende obstakels, zoals een gebrek aan betrokkenheid van zorgverleners en culturele stigma's, worden aangekaart en oplossingen worden voorgesteld, zoals meer bewustwording en educatie, veilige ruimtes voor vaders om emoties te delen, flexibele werkuren en op maat gemaakte hulpmiddelen