Start Impactmeting Do it!

Studenten MOS onderzoeken hoe sociale ondernemers op Rotterdam-Zuid hun waardepropositie kunnen vermarkten. Concrete plannen worden in mei 2021 gepresenteerd.

Op 8 maart maakten 30 tweedejaarsstudenten van de opleiding Marketing of Social Business (MOS) en sociale ondernemers kennis met elkaar. Tevens werden de studenten geïnstrueerd over het uitvoeren van de impactmeting. Zij ontvingen een gereedschapskist om mee aan de slag te gaan en om de ondernemer en de vraag scherp te krijgen. Hiervoor maken de studenten een zogenaamde empathy map. Deze ontstaat door te onderzoeken wat de ondernemers: denken en voelen, zien, zeggen en doen, horen en welke pijn maar ook welke verlangens ze hebben.

Rabobank Rotterdam heeft uit haar netwerk een aantal sociale ondernemers gekoppeld aan deze impactmeting. Deze ondernemingen zitten allemaal op Rotterdam-Zuid: Voedseleducatie010, Rotterdamse Munt, CultuurWerkplaats Tarwewijk, Verhalenhuis Belvédère, Afrikaanderwijk Coöperatie, RoffaBOP-O3-CG Consultancy, Stichting MAIT, Stichting BOOST.

Samenwerking met MOS

Vanuit MOS worden de studenten begeleid door de docenten Robert van der Laan en Fernando Arguello Noguera. Fernando is sociale ondernemer geweest in de mode sector.

De studenten voelen zich extra uitgedaagd om na de kick off van 8 maart met echte opdrachtgevers aan de slag te gaan. De docenten hebben aangegeven dat ze blij zijn dat via EMI die link met de praktijk is gelegd.

De opdrachten/vraagstukken zijn gericht op het vermarkten van de waardepropositie van de betrokken ondernemers. Denk hierbij aan de uitwerking van sociale verdienmodellen, de registratie en de monitoring van de impact, het opzetten van crowdfunding en ‑sourcing campagnes, het ontwikkelen van een social marketingstrategie en -plan en het opstellen van storytelling en de verspreiding daarvan.

Adviesrapport

Op 11 mei presenteren de studenten per ondernemer een adviesrapport. Alle ondernemers ontvangen een concreet en behapbaar plan om direct hun voordeel mee te doen! Aan de andere kant ontwikkelen studenten hun competenties. Zo ontstaat een win-winsituatie voor de praktijk en studenten van Hogeschool Rotterdam.

Meer informatie

Geïnteresseerden kunnen aangeven of ze hiervoor een uitnodiging willen ontvangen: emiopzuid@hr.nl.

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Special Issue – Sustainability

Sustainable Cities and Regions The Environment in the Lead:…

EMI-Hogeschool Rotterdam viert 10-jarig jubileum

Enkele visionairs binnen Hogeschool Rotterdam en de Gemeente…
Hef in Eigen Hand

Hef in Eigen Hand: Samen Bouwen aan een Betere Toekomst

Welkom bij de Impact Incubator ‘Hef in Eigen Hand’, waar onderwijs ontmoet, leert en groeit met de gemeenschap. Dit is waar theorie en praktijk samenkomen om een betere stad te bouwen en een spannende nieuwe manier van leren tot leven te brengen. Dit is leren dat écht impact maakt!

KAAItrots

Maak kennis met KAAItrots! We kijken graag…

Samenscholing op Coole Pleinen

Samen-scholing op coole pleinen Op 1 juni veranderde het…

Boksworkshop

Een avond vol kracht en verbinding: Boksworkshop van Daddy's…

Stadmakers De Kaai

Samen bouwen aan de toekomst van De Kaai:…

Vaderschap 2.0: Van zonder vader naar superpapa in de stadsdynamiek

Ontdek hoe jonge vaders in grootstedelijke contexten hun rol met vertrouwen en succes kunnen vervullen, ondanks het opgroeien zonder vaderfiguur. Leer over het belang van vaderbetrokkenheid, communicatie, ondersteuningsnetwerken en zelfzorg.

LivingLab: Fitter met Feyenoord

/*! elementor - v3.12.1 - 02-04-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading…