Hoe gaan zij dit doen?

”Dit gaan we onderzoeken door interviews af te nemen bij verschillende moeders die aan Mama’s Garden verbonden zijn. Uiteindelijk hopen we hiermee informatie te verzamelen die Mama’s Garden kan helpen om nóg beter/behulpzamer te worden, en dat het ook op lange termijn voor (meer) moeders een fijne plek blijft om naartoe te kunnen komen”.

De studenten hopen zelf te leren hoe het is om onderzoek te doen naar een maatschappelijke kwestie, maar ook te leren over het (jonge) moederschap en hoe een organisatie als Mama’s Garden werkt.

Blijf op de hoogte!

Binnenkort komen de eindresultaten op deze pagina te staan. Houd @mamasgarden010 in de gaten op social media voor updates over dit onderzoek.

Studenten Geneeskunde (Erasmus MC)

”Wij zijn Selena, Femke, Fay, Esmee, Stella en Noor en wij zitten nu in het derde jaar van de studie Geneeskunde aan het Erasmus MC. Wij gaan onderzoek doen voor Mama’s Garden, waarin we kijken wat goede aspecten van Mama’s Garden zijn en waar misschien nog verbeterpunten liggen.” Het onderzoek maakt deel uit van een actie onderzoek waarbij onder andere wordt gekeken naar het verduurzamen van Mama’s Garden.

”Zelf hopen we te leren hoe het is om onderzoek te doen naar een maatschappelijke kwestie.”

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recente verhalen

Hier vind je onze meest recente verhalen.

De Pioniers: Hoe we jonge vaders kunnen ondersteunen bij betrokkenheid in de zwangerschap en opvoeding

In dit artikel wordt onderzocht waarom veel vaders, vooral jonge vaders met een migratieachtergrond, zich niet altijd betrokken voelen bij de zwangerschap en opvoeding van hun kinderen. Verschillende obstakels, zoals een gebrek aan betrokkenheid van zorgverleners en culturele stigma's, worden aangekaart en oplossingen worden voorgesteld, zoals meer bewustwording en educatie, veilige ruimtes voor vaders om emoties te delen, flexibele werkuren en op maat gemaakte hulpmiddelen