Rotterdams Erfgoed opent de poorten: Stulemeijer II

Op Open Monumentendag (zaterdag 11 september) nodigen wij u uit om tussen 11.00 en 16.00 kennis te maken met het Rotterdamse erfgoed van de Walravenbuurt; Stulemeijer II. Midden in de wijk Hillesluis op Rotterdam-Zuid ligt dit bijzondere complex; een van de eerste woningbouwcomplexen in gewapend beton, gebouwd in een tijd van grote woningnood (1923).

Kom op deze dag meer te weten over de appartementen én de binnentuin. Hoe heeft Stulemeijer de Nederlandse huizenbouw bevordert? Waarom zijn de vormen en kleuren van dit gebouw uniek? Dit en meer bijzondere aspecten op het gebied van wonen én leven, tonen de bewoners u in speel- en informatievorm. Vanzelfsprekend onder het genot van een hapje en drankje!

Na deze dag beschikt u over alle bijzonderheden van dit complex en zijn bewoners en hoe deze met elkaar verbonden zijn.

Wij verwelkomen u graag op zaterdag 11 september tussen 11:00 en 19:00 uur op de Walravenstaat.

Meer informatie: https://omdrotterdam.nl/monumenten/stulemeijer-ii/

Recent nieuws van Sociaal Ondernemerschap

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Rondje Next Level!

Start Impactmeting Do it!

Studenten MOS onderzoeken hoe sociale ondernemers op Rotterdam-Zuid hun waardepropositie kunnen vermarkten. Concrete plannen worden in mei 2021 gepresenteerd.

Maak een positief verschil!

Optekenen van verhalen – storytelling – als een systematische manier om data te verzamelen en gebruiken. Dat is het onderwerp van afstudeerder Tim Verhoeven.

Samen impact maken voor de stad

Hogeschool Rotterdam en Rabobank Rotterdam gaan samen impact maken voor de stad

Ondernemen in de Afrikaanderwijk

Samen met medewerkers van de Afrikaanderwijk Coöperatie en studenten van de minor Risicomanagement en Gedrag bezocht EMI verschillende ondernemers in de Afrikaanderwijk.

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.