Talkshow Trage Ruimte

De allereerste talkshow door tweedejaarsstudenten bij EMI – Talkshow Trage Ruimte – was via een livestream te volgen op YouTube. Binnen twee weken heeft een team studenten van de opleidingen Creative Marketing and Sales en Marketing of Social Business van Hogeschool Rotterdam de organisatie en inhoud opgepakt. Tijdens de 10 Inspiratiedagen in Hillesluis zijn zo’n 150 studenten van bovengenoemde opleidingen ondergedompeld en samen met bewoners en betrokkenen aan de slag gegaan in, met en voor de wijk Hillesluis. De interviews van de talkshow behandelden onderwerpen en thema’s waaraan in de voorafgaande dagen gewerkt was: van vergroening voor Sportspeeltuin Hillesluis, Groene daken, Urban Cool Island, Veilig fietsen op Beijerlandselaan en Groene Hilledijk, tot Buurtvaders en JOZ Talk.

Wat is Trage Ruimte?

De talkshow was de afsluiting én het (online) hoogtepunt van de inspiratiedagen waar alles samenkwam en onder de aandacht van geïnteresseerden uitgediept werd; studenten, bewoners en betrokken personen en organisaties uit de wijk gingen in gesprek over de gezamenlijke ervaring en bespraken mogelijke oplossingen.

De talkshow was een pilot voor EMI. Met als onderliggend doel uit deze ervaring middelen te inventariseren die gebruikt kunnen worden in het hybride onderwijs en in het speciaal voor een on-en/of offline talkshow! We zijn ontzettend trots op wat de studenten in samenwerking met docenten, relaties en onze eigen collega’s bij EMI hebben neergezet.

Heb jij de talkshow gemist? Je kunt HIER de livestream terugkijken.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Special Issue – Sustainability

Sustainable Cities and Regions The Environment in the Lead:…

Samenscholing op Coole Pleinen

Samen-scholing op coole pleinen Op 1 juni veranderde het…

Stadmakers De Kaai

Samen bouwen aan de toekomst van De Kaai:…
De Kaai

Studenten gaan aan de slag met de toekomst van De Kaai

Stadsleven Actie op De Kaai: Stadmaken op een nieuw stuk…

De toekomst van Rotterdam Zuid: van jongeren voor jongeren

De toekomst van Rotterdam Zuid:van jongeren voor jongeren Rotterdam…

Trage Ruimte 2022

Bezoek (binnentuin) Stulemeijer Complex II op Open Monumenten Dag

Op Open Monumentendag opent Stulemeijer II de poorten naar de binnentuin.

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.