Tentoontstelling en wandelroute “Trage Ruimte” – Rotterdam Architectuur Maand

Het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand 2021 opent op 10 juni a.s. haar deuren op de onderste verdieping van de Stadsgarage Schouwburgplein 1, direct onder het Kruisplein.

Architect Enzo Valerio heeft op deze bijzondere plek een spannende interventie ontworpen. Diep onder de oppervlakte van het Kruisplein vormt zich een landschap van betonpuin waaruit een tentoonstelling is opgebouwd die laat zien hoe Rotterdam eruit kan gaan zien. Deze tentoonstelling maakt daarmee de innovatiekracht en kwaliteit van architectuur zichtbaar en is dé plek waar de ontwerpsector, het onderwijs en het publiek elkaar ontmoeten. Zo ook RAM-partner Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie.

EMI en de studenten van Wijkstudio Hillesluis (Urban Innovation |Stadsleven) presenteren hun ontwerpen voor stedelijke vraagstukken, middenin de wijk met alle betrokkenen; in dialoog met de omgeving, samen met alle betrokkenen: wijkprofessionals, (inter)nationale experts, ondernemers en bewoners. De belangrijkste thema’s zijn Klimaatadaptatie, Trots op je Wijk en Betekeniseconomie.

Voor een echte dialoog is vertraging van de werkprocessen nodig. Dat gebeurt door met beide voeten in de wijk aanwezig te zijn, verhalen op te halen en actief in gesprek te gaan. Op die manier leren alle betrokkenen van elkaar. Dat is echt contextrijk onderwijs.

De tentoonstelling bij deze wandelroute heet Trage Ruimte en is gratis te bezoeken van 10 – 27 juni 2021 in de Kruisplein Garage (ingang te voet onder Kruisplein ter hoogte van het paviljoen tegenover De Doelen en restaurant Ayla). De tentoonstelling is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Wandelroute Trage Ruimte kan je dagelijks lopen. De route is verkrijgbaar in de de Wijkstudio Hillesluis of kan je aanvragen per mail (emiopzuid@hr.nl). Op zondag 13 juni wandelen we graag met je langs de plekken in de wijk waar de afstudeerders van de Wijkstudio deze dag graag met je in gesprek gaan. Vanwege de Coronamaatregelen, mogen we in kleine groepjes wandelen, dus meld je graag zo ruim mogelijk van tevoren aan.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Speeltuin Hillesluis Groen Loket

NL-Doet speeltuin Hillesluis

Stadsleven NL-Doet Speeltuin Hillesluis Op 10 maart presenteerden…
De Kaai

Studenten gaan aan de slag met de toekomst van De Kaai

Stadsleven Actie op De Kaai: Stadmaken op een nieuw stuk…

De toekomst van Rotterdam Zuid: van jongeren voor jongeren

De toekomst van Rotterdam Zuid:van jongeren voor jongeren Rotterdam…

Gezondheidsfestival

Studenttutoren

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.