Voor de periode van half oktober 2020 t/m juni 2021 zijn wij op zoek naar tutoren/ huiswerkbegeleiders voor leerlingen van het vmbo Vak College Zuidrand. De doelgroep heeft, mede door Corona en het thuisonderwijs, een achterstand opgelopen of is onvoldoende uitgedaagd geweest om het beste uit zichzelf te halen. Extra ondersteuning en uitdaging bij de schoolvakken, het plannen en organiseren van hun werk en/of het hervinden van motivatie en zelfvertrouwen en inspiratie tot het optimaal benutten van hun talenten is wat zij nodig hebben. Uit eerdere ervaringen is gebleken dat tutoring hierbij een groot verschil kan maken.
Je begeleidt in deze periode wekelijks 3 tot max. 5 leerlingen, elk 2 x per week 3⁄4 uur. Na een live kennismakingsbijeenkomst met de leerlingen op de school zal de begeleiding merendeels online plaatsvinden. Zeker een keer per week in afstemming met jouw studierooster ingeroosterd terwijl de leerling op school is en de tweede sessie in de week op een moment samen met de leerling in te plannen (terwijl deze op school of thuis is).

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste en betrokken student die het vak Mentoren op Zuid heeft gevolgd op Hogeschool Rotterdam. Je hebt bewezen dat je het beste uit je de mentee naar boven kunt halen en je bent enthousiast om ze nieuwe vaardigheden aan te leren. Je voelt je comfortabel genoeg in de schoolvakken om leerlingen van het vmbo te begeleiden in het verbeteren van hun skills en persoonlijke talenten.

Eisen:

  • Je bent een bewezen enthousiaste en betrokken tutor/mentor (van mentoren op zuid), afgerond met een GOED of je kan rekenen op een positieve referentie van je MoZ-docent.
  • Je bent wekelijks beschikbaar voor minimaal 3 tot 5 leerlingen (1,5 uur per leerling) in de periode van half oktober t/m juni.
  • Je vakkundigheid met schoolvakken is voldoende om leerlingen VMBO te begeleiden.
  • Je neemt deel aan periodiek (online) overleg met de school en intervisie.
  • VOG is verplicht – kosten hiervoor worden vergoed.

Waar ga je werken?

Je gaat werken voor Vak College Zuidrand (https://www.vakcollegezuidrand… ) aan de Beumershoek in de wijk Zuidwijk – Charlois. Er is een enkele keer een bijeenkomst op de school en verder merendeels online begeleiding via Teams en eventueel aanvullende Apps.

Wat kun je verwachten?

  • Wekelijks planmatig begeleiding geven aan de leerlingen met gebruikmaking van de Mentoren op Zuid App en MSTeams.
  • Begeleiding vanuit de school en Mentoren op Zuid.
  • Een betekenisvolle ervaring waardoor je bijdraagt aan de ontwikkeling en toekomstkansen van Rotterdamse vmbo leerlingen en tegelijkertijd je je skills als mentor verder kunt ontwikkelen en je CV verrijkt.
  • Een salaris conform hbo cao; afhankelijk van je studiejaar, bij een fulltime aanstelling, bruto per maand: 2e jaars: 2001,24 / 3e jaars: 2079,41 / 4e jaars: 2157,58 (uurtarief min 14.50 euro en max 15.63 euro per uur).

Hoe solliciteren?

Stuur een korte motivatie met CV naar mentorenopzuid@hr.nl t.a.v. Soesja Pijlman, geef aan wat je ervaring is, waarom je dit graag wilt doen en voor welke dag(en) je je opgeeft. Geef ook je docent van Mentoren op Zuid op als referentie. Mochten er dagen tijden zijn waarop je beslist niet beschikbaar bent geeft dit dan aan.

Onze
partners

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.