De Gezonde Wijk

Samen met lectoren, docenten en studenten worden projecten uitgevoerd en onderzocht, waarin we achterhalen welke factoren van invloed zijn op een gezonde leefstijl en leefomgeving.

Dit initiatief van de Kenniscentra Zorginnovatie en Talentontwikkeling en het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie gaan we graag samen verder uitwerken. Samen met jou!

Lees voor meer info:
De Gezonde Wijk: Integraal aan de slag Samenwerking KCZI-KCTO-EMI

Het blijkt super inspirerend om voor studenten contextrijk onderwijs te maken en met verschillende onderwijsmakers opdrachtgever te zijn voor minoren, HP trajecten of bachelor 1e en 2e jaars. Ook houden we juist van crossovers met name omdat ook de beroepspraktijk om die ene allrounder vraagt!  De projecten die oa gaan starten met de minor leefstijl & gezondheid, CityBranding, HP Crosssing borders proberen we in een aparte omgeving te plaatsen. Hiervoor hebben we Pi-Yu van de CMD gevraagd een ontwerp te ontwikkelen.

Mocht je na het lezen hiervan meer willen weten, dan komen we graag langs. Hetzij online, hetzij fysiek.

Als je een mailtje stuurt naar h.houwers@hr.nl en h.rosendal@hr.nl zorgen wij voor een Teams-link.

*Ook onderdeel van het naprogramma van de Jaaropening Hogeschool Rotterdam 31 augustus 2021.

Aanpak obesitas

Bij de aanpak van obesitas komt veel kijken. Dat ondervonden ook studenten van de twee opleidingen Communicatie en Communicatie Creative Media and Game Technologies.

In het CMI-LAB, onder begeleiding Monique van der Ploeg en René Slootweg, presenteerden zij aan Jet Houwers (Vitaal op Zuid) en lector Henk Rosendal van De Gezonde Wijk hun creatieve ideeën en aanpak hiervoor!

Bekijk hier de presentaties.

Recent nieuws van Vitaal op Zuid

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Gezondheidsfestival

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.