Vacature beheer online platform Daddy’s Place

Mama’s Garden is op zoek naar een nieuwe collega voor de versterking van het online platform Daddy’s Place. Twee dagen in de week (vanaf januari 2022) ga je aan de slag met content creatie voor het platform dat jonge (aanstaande) vaders ondersteunt tijdens de zwangerschap en gedurende het eerst jaar van hun kind.

Wat is Mama’s Garden/Daddy’s Place?

Mama’s Garden is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor moeders met jonge kinderen en een leerwerk community op Rotterdam Zuid. Het is een initiatief van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van Hogeschool Rotterdam.

Het doel van de bijeenkomsten georganiseerd door studenten van verschillende zorg- en welzijnsopleidingen (mbo en hbo) in Rotterdam is het vergroten van het sociale netwerk van deze moeders, het vergroten van het gevoel van capabel ouderschap en het faciliteren van ontmoetingen tussen moeders en studenten. Studenten Social Work worden hiernaast ingezet als buddy voor moeders die aangegeven hebben lichte ondersteuning nodig te hebben. Mama’s Garden heeft 5 vaste locaties op Rotterdam Zuid en is actief op de verschillende mbo’s waar samen wordt gewerkt met de jonge moeders.

En sinds 2021 gaat Mama’s Garden ook het gesprek aan met jonge vaders via Instagram. Student assistent Jocelin Shumbusho Niyonzima bedacht het concept Daddy’s Place tijdens zijn afstuderen. Via instagram  plaatst hij zowel links naar informatie, tips en grappige internet memes over vaderschap op het platform. Uiteindelijk willen wij uitbreiden naar een platform  met podcasts, fysieke ontmoetingen met andere vaders en laagdrempelig contact met professionals.

Voor de lancering van het Instagram account was Jocelin te gast bij RTV Rijnmond. In het interview deelde hij zijn ervaringen als vader, bekijk het filmpje hieronder.

Wat houden de werkzaamheden in?

Je maakt deel uit van het communicatieteam. Samen met hen ben je verantwoordelijk voor het platform Daddy’s Place. De functie bestaat uit verschillende werkzaamheden, zoals:

 • Online content creëren, vormgeven en plaatsen/inplannen
 • Inspelen op actuele veranderingen en innovaties in het social media landschap
 • Verzamelen en analyseren statistieken van het Instagram account en gelijksoortige accounts
 • Hoe kun je crossovers maken naar Mama’s Garden of gebruikmaken van de socials en tools die Mama’s Garden al gebruikt.

Wat verwachten wij van jou als student-assistent? 

Je komt te werken in een leuk team, waarin je samenwerkt met projectmedewerkers, stagiaires (en eventueel vaders). Wij zijn op zoek naar iemand die creatief is, enthousiast en ons communicatieteam kan versterken, maar vooral andere vaders wilt inspireren en ondersteunen door middel van online het gesprek aangaan.

Je bent leergierig en hebt affiniteit met de doelgroep (aanstaande) vaders of bent zelf een jonge vader:

 • Ondernemend en creatief
 • Pro actief en zelfstandig
 • Open houding
 • Enthousiast
 • Affiniteit met social media
 • Kennis van Adobe Indesign, Photoshop, Illustrator en Premiere Pro is een pré.
 • Beschikbaarheid: 0,4 fte. Dagen in afstemming met programmaleider.

(vakanties, avond en weekend zijn wij gesloten)

Sollicatie procedure: 

Stuur een motivatie brief en een CV naar w.k.m.willemse@hr.nl. Je ontvangt spoedig bericht of je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.