MDT Feyenoord: Breng jouw studenten in beweging voor de maatschappij

Maak kennis met Feyenoord Zuidblinkers, een uniek programma waarin studenten zich vrijwillig inzetten voor een Maatschappelijke Dienst Tijd (Project via Ministerie OCW). 

Als onderdeel van het programma Vitaal op Zuid werkt MDT Feyenoord samen met Feyenoord, lectoren, partners op Zuid, bewoners en studenten aan talentontwikkeling, sociale cohesie en brede vorming van jongeren. 

Geef jouw studenten de kans om zichzelf te ontwikkelen en bij te dragen aan een gezonde en actieve samenleving door deel te nemen aan Feyenoord Zuidblinkers

 

 

Vitaal op Zuid, MDT Feyenoord, Zuidblinkers
MDT Feyenoord

80 uur
deelname.

Feyenoord Zuidblinkers biedt studenten de kans om zichzelf te ontwikkelen en tegelijkertijd iets bij te dragen aan de maatschappij. Het traject bestaat uit 80 uur deelname bij Feyenoord waarin studenten impact maken en iets doen voor een ander, terwijl zij tegelijk de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen in de praktijk.

Kennis
maken.

Door deel te nemen aan Feyenoord Zuidblinkers leren jouw studenten elkaar beter kennen door deelname aan allerlei verschillende activiteiten op z’n Feyenoords met sport als middel op verschillende plekken in De Kuip leren ze de wijken van Rotterdam Zuid beter kennen door ze te bezoeken en challenges voor bewoners te bedenken. Op deze manier wordt gewerkt aan het ontdekken van je eigen identiteit en talenten.

Stage en werk.

Feyenoord Zuidblinkers bereidt jouw studenten voor op hun stage en toekomstige werk door hen de kans te bieden om hun vaardigheden te ontwikkelen in een professionele omgeving. Denk hierbij aan workshops en of lezingen uit hun toekomstig beroepenveld. Dit draagt bij aan hun brede vorming en helpt hen om werknemerswaardigheden te ontwikkelen.

Maatschappij.

Door deel te nemen aan Feyenoord Zuidblinkers kunnen jouw studenten zich in 80 uur ontwikkelen op gebieden als talentontwikkeling, sociale cohesie en brede burgerschapsvorming. Bovendien draagt het traject bij aan maatschappelijke thema's zoals de mentale gezondheid, kansengelijkheid, integratie, eenzaamheid en segregatie.

Meld jouw studenten aan voor Feyenoord Zuidblinkers en geef hen de kans om zichzelf te ontwikkelen en bij te dragen aan een gezonde en sociale samenleving.

Vraag en antwoord.

Alle brandende vragen beantwoord 🙂

?

Gezien de inhoud van het programma sluit dit het beste aan bij eerste of tweede jaars, omdat het programma zich inhoudelijk richt op identiteit, talentontwikkeling, doelen stellen, voorbereiding op stage en werk

De 80 uur kan op verschillende manieren ingevuld worden, denk aan 2 x een 40 urige week met je klassen, of een splitsing in 2 x een 40 urige week. Wil je het programma iets korter uitvoeren met nog een reflectie op de opleiding dan kan dat ook. Het gaat uiteindelijk om maatwerk. Voor maatwerk kun je gerust een e-mail sturen naar Jet Houwers. (h.houwers@hr.nl).

De studenten krijgen meer inzicht in hun eigen identiteit en talenten. Ze leren elkaar en hun eigen gedrag beter kennen. Ze komen in aanraking met Rotterdam Zuid. Studenten worden voorbereid op stage en werknemersvaardighden. Aan het eind ontvangen studenten een certificaat en er is de mogelijkheid te sparen voor punten voor spullen in de fanshop.

De opleiding besteedt een programma uit voor 80 uur wat zij zelf niet hoeven uit te voeren. Dat bespaart tijd en geld voor een opleiding.

Aanmelden

Meld jouw studenten aan voor Feyenoord Zuidblinkers en geef hen de kans om zichzelf te ontwikkelen en bij te dragen aan een gezonde en sociale samenleving.

Op onze website kun je meer informatie vinden over de deelname en de voorwaarden voor Feyenoord Zuidblinkers. Je kunt hier ook direct jouw studenten aanmelden voor het programma.

Wil je meer informatie over Feyenoord Zuidblinkers en hoe jouw studenten zich kunnen ontwikkelen? Vraag dan nu onze brochure aan en ontdek de mogelijkheden.

Of stuur een e-mail naar Jet Houwers (h.houwers@hr.nl)

Feyenoord Zuidblinkers is onderdeel van het programma Vitaal op Zuid en werkt samen met Feyenoord, lectoren, partners op Zuid, bewoners en studenten aan talentontwikkeling, sociale cohesie en brede vorming van jongeren.

Jet Houwers

h.houwers@hr.nl

De Hillevliet | kamer HV2.12
Hillevliet 90, 3074 KD Rotterdam

Contact 🙂