Vlaggen uit voor Mentoren op Zuid!

Als relevant maatschappelijk programma presenteert Mentoren op Zuid (MoZ) zich nu aan de stad. En kreeg het vlaghijsmoment met de gemeente Rotterdam, Stichting Studentmentoren Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Thomas More Hogeschool, Albeda College én met verschillende vertegenwoordigers uit het onderwijsveld een typisch Rotterdamse omlijsting.

Kansengelijkheid is een belangrijk thema binnen Mentoren op Zuid en komt ook terug in het Rotterdamse onderwijsbeleid.
Wethouder Kasmi

Gevierd werd dat in vier jaar tijd nu jaarlijks circa 1.700 leerlingen met studenten gematcht zijn, waaronder (als primeur) alle 600 eerstejaarsstudenten Social Work van Hogeschool Rotterdam. Daarnaast werd de feestelijke bijeenkomst aangegrepen voor het offici√ęle tekenmoment van de samenwerkingsovereenkomst tussen Albeda en Stichting Studentmentoren. In deze pilot zijn van 5 klassen mbo-studenten van de opleiding Onderwijsassistent van Albeda College van start gegaan.

Ik hoop dat het in Rotterdam normaal gaat worden om mentor te zijn. Dat MoZ een beweging is in de stad.                                               Jan Kweekel, voorzitter SSR

Alles verklaart de unieke keuze ‚ÄúMoZ verder brengen in de stad‚ÄĚ vanuit de sectorkamer Hoger Onderwijs en City Deal als gezamenlijk speerpunt voor de komende twee jaar. En was aanleiding om met alle belanghebbenden de vlag te hijsen √©n het glas te heffen!

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Bezoek (binnentuin) Stulemeijer Complex II op Open Monumenten Dag

Op Open Monumentendag opent Stulemeijer II de poorten naar de binnentuin.

Rondje Next Level!