Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bijeenkomst Vitale Coalitie

🌟 DE VITALE COALITIE FEIJENOORD 🌟

Op 20 november 2023 was het een bijzondere dag in Feijenoord. Bewoners, ondernemers, wijkambassadeurs en andere actieve mensen uit onze wijk kwamen samen op de Feijenoordse Middenstip. Samen hadden we één missie: onze wijk samen mooier en beter maken.

Aan vijf thematafels zaten mensen van alle leeftijden en achtergronden. Het doel? Iedereen laten delen wat zij hopen en willen voor onze wijk. Bij elke tafel deelden de deelnemers hun persoonlijke dromen en visies over de thema’s veiligheid, gezondheid, een schone en groene omgeving, inclusie en samenzijn, en economische zelfstandigheid.

Belangrijke onderwerpen kwamen aan bod: hoe we de wijk veiliger en gezonder kunnen maken, hoe we meer groen kunnen toevoegen, hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen zich thuis voelt, en hoe we iedereen kunnen helpen om zelfstandig te zijn. Deze gesprekken zorgden voor veel nieuwe ideeën en inzichten. Bij elke tafel deelden de deelnemers hun persoonlijke dromen en visies over de thema’s veiligheid, gezondheid, een schone en groene omgeving, inclusie en samenzijn, en economische zelfstandigheid.

Het was geweldig om te zien hoe iedereen samenkwam: jongeren, buurtbewoners, sociaal ondernemers, maatschappelijke organisaties en wijkambassadeurs. We deelden verhalen en ervaringen die ons lieten zien wat onze wijk echt nodig heeft.  Een inspirerend voorbeeld van deze bijeenkomst was het initiatief van lokale ondernemers om een mentorprogramma op te zetten. Dit programma is bedoeld om jongeren in Feijenoord te koppelen aan ervaren professionals

Dit is waarom we de Vitale Coalitie hebben: om samen te werken aan een toekomst waarin onze wijk Feijenoord bloeit. Niet alleen door wat er al is, maar juist door wat we samen kunnen doen en bereiken.

Facebook
LinkedIn