Zoek
Sluit dit zoekvak.

Impact Day

Op 3 november 2023 kwamen studenten, academici, en professionals uit verschillende sectoren samen voor een bijzondere gebeurtenis: Impact Day. Dit evenement, een initiatief in samenwerking EMI – Betekenis Economie, was gericht op het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken in Rotterdam Zuid.

 

Wat is Impact Day?
Impact Day is een platform waar jonge denkers en doeners samen met experts uit het veld werken aan oplossingen voor concrete maatschappelijke uitdagingen. Deze editie richtte zich op Rotterdam Zuid, een gebied met diverse maatschappelijke uitdagingen, waarbij de focus lag op thema’s zoals onderwijs, werkgelegenheid, duurzaamheid en sociale inclusie.

 

De Rol van EMI – Betekenis Economie:
Het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) speelde een cruciale rol in de organisatie van Impact Day. Hun visie op Betekenis Economie, waarbij economische groei hand in hand gaat met maatschappelijke vooruitgang, was een leidend principe. EMI faciliteerde workshops en lezingen, waarbij zij studenten inspireerden om na te denken over hoe zij persoonlijk leiderschap kunnen tonen in het vormgeven van een duurzamere en inclusievere maatschappij.

 

Highlights van de Dag:

  1. Lezingen van Experts: Onder andere Johan Stuiver van Deloitte gaf een inspirerende lezing over leiderschap in maatschappelijke transities.
  2. Hackathon: Onder leiding van Deloitte werkten studenten in teams aan creatieve oplossingen voor zes verschillende maatschappelijke vraagstukken, van het creëren van betaalbare woonruimte tot het bestrijden van energiearmoede.
  3. Interactieve Workshops: De deelnemers leerden over belangrijke thema’s zoals diversiteit en inclusie, technologische innovatie, en de rol van het bedrijfsleven in maatschappelijke impact.

 

De Impact van Impact Day:
De dag was niet alleen een kans om te leren en te netwerken, maar ook een platform voor actie. Studenten kregen de gelegenheid om hun ideeën om te zetten in concrete plannen, sommige zelfs met de potentie om daadwerkelijk geïmplementeerd te worden in Rotterdam Zuid.

 

Impact Day was meer dan alleen een evenement; het was een beweging. Een beweging die aantoont hoe de kracht van samenwerking, innovatie en leiderschap kan leiden tot positieve veranderingen in onze samenleving. Het was een dag waarop de studenten van vandaag de leiders van morgen werden, toegerust met de kennis, vaardigheden en motivatie om een echte impact te maken.

Facebook
LinkedIn