Zoek
Sluit dit zoekvak.

NL-Doet Speeltuin Hillesluis

Op 10 maart presenteerden ongeveer 50 studenten watermanagement van de module Klimaatadaptatie oplossingen tijdens een evenement in de Speeltuin Hillesluis. Deze 1e jaars studenten watermanagement zijn in februari rondgeleid door de bewoners. Nu was het tijd om iets terug te doen: handen uit de mouwen tijdens NL Doet Groen!

 

Het doel van het evenement was om de verschillende straten in de Riederbuurt beter bestand te maken tegen hete zomers of juist periodes met veel regenval. Dit evenement was gezamenlijk georganiseerd met de Speeltuin vereniging Hillesluis en was gericht op het vergroenen van de wijk en het verkoelen van de straten.

 

Tijdens het evenement hebben de studenten posters met maatregelen opgehangen en oplossingen gepresenteerd. Daarnaast hebben ze ook vuilgeprikt in de straten die zij hebben onderzocht, boomspiegels gepland en de speeltuin lenteklaar gemaakt. Ondanks hevige sneeuwval en harde regen, gaven de studenten niet op. De sfeer was fantastisch en de betrokkenheid van de studenten was erg inspirerend.

 

Het Groene Loket werd tijdens het evenement officieel geopend en het Weerstation werd onthuld. Het Weerstation zal binnenkort worden aangesloten. Het vervolg bestaat uit verder onderzoek door studenten van de Hogeschool Rotterdam naar hittemetingen, richtlijnen voor meer schaduw door bomen, koele routes en het verbeteren van de klimaatscorekaart voor straten.

 

Elke dinsdag zal EMI stadleven in de Speeltuin Hillesluis aanwezig zijn om advies te geven aan bewoners en geïnteresseerden over hoe groene maatregelen in de wijk kunnen worden uitgevoerd en hoe hiervoor subsidie kan worden aangevraagd. Het is belangrijk om de bewoners van de Riederbuurt te informeren en te inspireren om groene maatregelen te nemen en zo bij te dragen aan een duurzame toekomst.

 

De Riederbuurt is een wijk die kwetsbaar is voor hitte tijdens warme zomers of periodes met hevige regenval. Met groene maatregelen kan de buurt steeds aantrekkelijker worden gemaakt en kunnen de straten beter bestand worden gemaakt tegen hevige regenval en hittegolven. Het onderzoeksatelier Urban Cool Island vanuit het EMI team Stadsleven werkt aan verschillende onderzoeken en praktische oplossingen voor de straten in de Riederbuurt om de straten te vergroenen en bestendig te maken.

Door dit evenement en de vervolgonderzoeken wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan de verduurzaming van de wijk en het creëren van een leefbare omgeving voor de bewoners van de Riederbuurt. Wil jij ook bijdragen aan een duurzame toekomst? Neem dan gerust contact op met EMI Stadleven voor meer informatie over hoe je groene maatregelen kunt nemen en subsidie kunt aanvragen.

Facebook
LinkedIn