Zoek
Sluit dit zoekvak.

Samen-scholing op Coole Pleinen

Samen-scholing op Coole Pleinen – een SIA-RAAK onderzoek

Pleinen in kwetsbare wijken die zowel speel-, beweeg-, en ontmoetingsvriendelijk als klimaatadaptief zijn, dragen bij aan het verkleinen van gezondheidsverschillen. Het onderzoek is gericht op het ontwikkelen van een integrale aanpak voor het speel-, beweeg- en ontmoetingsvriendelijk en tegelijkertijd klimaatadaptief maken van pleinen in kwetsbare wijken.

Rotterdam: Kokerplein en Polderplein

In Rotterdam evalueren we in de wijk Hillesluis het Kokerplein en volgen we de herontwikkeling van het Polderplein. Dat doen we door de ontwikkeling van meet-dialoog en educatiemateriaal.

Meten, praten en leren

De meet-dialoog en educatiematerialen zijn op maat voor alle doelgroepen. Zo dagen we betrokken partijen uit dat iedereen vroeg in het proces deelnemer wordt bij herontwikkelingsvraagstukken – dat is een andere werkwijze dan de huidige participatie-methode.

Nabij, daar waar het gebeurt

Vanuit de ABCD-methode sluiten we nauw aan bij de huidige situatie op het gebied van mensen, materialen en mogelijkheden. Zo organiseren we Climate Health-cafes en Coole Pleinendagen op bestaande momenten, zoals Nationale Buitenspeeldag.

Sensitieve Participatie

De herontwikkeling heeft veel tegenslag, echter vanuit de ‘belofte aan de stad’ blijven we betrokken bij het plein en haar gebruikers. Dit levert veel kennis op over de manier van betrokkenheid, vooral voor de onderzoekers. We noemen dit ‘sensitieve participatie”.

Samenwerking

Het SIA-RAAK onderzoek is een samenwerking tussen Groningen, Assen en Rotterdam. Zo delen we kennis en kunde. Hierbij werken gemeenten nauw samen met andere relevante partijen, zoals woningcorporaties, scholen en bewoners.

Meer te lezen over het onderzoek

 

 

 

 

 

Kom naar de Nationale Buitenspeeldag!

Facebook
LinkedIn