Zoek
Sluit dit zoekvak.

Samenscholing op Coole Pleinen

Op 1 juni veranderde het Polderplein in Rotterdam in een levendige ontmoetingsplek vol onderwijs, spel en discussie. De Coole Pleinendag, een belangrijk onderdeel van het SIA-RAAK onderzoek “Samen-scholing op Coole Pleinen”, het is een samenwerking tussen hogeschool Rotterdam en de Hanzehogeschool, waarbij wordt samenwerkt met de gemeenten Rotterdam, Groningen en Assen. Deze dag was georganiseerd door Stadsleven en het Kenniscentrum Zorginnovatie en bood een reeks waardevolle activiteiten en interacties.

 

De Ochtend: Spel en Leren op het Plein

De dag begon met kinderen die zich op het plein verzamelden voor een serie activiteiten die hen hielpen leren over het klimaat, het belang van een schone buurt en wat een goed plein maakt. Pleinenbingo, was een hit, met de kinderen die fanatiek op zoek waren naar items op hun kaart, terwijl ze een nieuwe waardering voor hun omgeving ontwikkelden. Na een dag vol leren en spelen, werden de kinderen beloond met goodybags, vriendelijk verzorgd door de Stichting Sport Spullen Bank.

 

De Middag: bewegen, spelen en ontmoeten.

In de middag lag de focus op de mogelijkheden voor bewegen, spelen en ontmoeten op de openbare pleinen. Bewoners, onderzoekers en partners wandelden over verschillende pleinen, en gingen met elkaar na op welke wijze het bewegen, spelen en ontmoeten op een goede manier kan worden bevorderd.

 

Stadsleven Werkt Samen

Bij Stadsleven en het Kenniscentrum Zorginnovatie staan samenwerking en luisteren naar buurtbewoners centraal. De Coole Pleinendag was een prachtige weerspiegeling van deze waarden, met bewoners die invloed uitoefenden op hun wijk en samen plannen opstelden.

Deze dag was slechts een van de vele initiatieven die we ondernemen om samen met de buurt te werken aan het verbeteren van onze openbare ruimtes. We kijken nu al uit naar de volgende Coole Pleinendag, waar we verder zullen gaan met het onderzoeken, plannen en samenwerken voor een betere en mooiere stad.

Facebook
LinkedIn