Search
Close this search box.

Betekenis Economie

Ontdek de kracht van betekenisvol ondernemen in Rotterdam-Zuid met ons vernieuwende programma. Wij combineren onderwijs, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid om een levendige wijkeconomie te creëren. Sluit je aan bij onze missie om lokale talenten te ontwikkelen, sociale inclusie te bevorderen en duurzame innovaties te stimuleren. Samen bouwen we aan een rechtvaardige en veerkrachtige gemeenschap.

Over het programma.

Dit programma is unieke en gericht op het ontwikkelen van een betekenisvolle wijkeconomie in Rotterdam-Zuid. Het staat voor het integreren van sociale, ecologische en economische waarden in ondernemerschap. Wij moedigen samenwerking aan tussen ondernemers, bewoners, onderwijsprofessionals en studenten om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Door middel van onderwijsvernieuwing en het stimuleren van talentontwikkeling, leggen we de basis voor duurzaam en sociaal bewust ondernemerschap. Ons doel is om een dynamisch ecosysteem te creëren waarin kennis, middelen en netwerken worden gedeeld om maatschappelijke transities te realiseren.

Onze werkwijze is gericht op actief leren en praktijkervaring. We organiseren wekelijkse bijeenkomsten waar studenten direct kunnen samenwerken met ervaren ondernemers en professionals uit de wijk. Deze interactie biedt een unieke kans om theorie in de praktijk te brengen en te leren van real-life uitdagingen. Door het opzetten van een fysieke hub stimuleren we samenwerking, kennisdeling en co-creatie, waardoor studenten en ondernemers elkaar versterken.

Wij werken samen met:

  • Hogeschool Rotterdam
  • Impact foundation van Deloitte
  • Flexcraft
  • Mbo-onderwijsinstellingen
  • Sterk Techniek Onderwijs Rotterdam
  • Lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties

Sfeerimpressie.

Ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een betekenisvolle wijkeconomie in Rotterdam-Zuid. Of je nu een student, ondernemer of een betrokken bewoner bent, jouw inzet en ideeën zijn essentieel voor ons succes. Wil je meer weten of deelnemen aan ons programma? Neem dan contact met ons op en word onderdeel van deze inspirerende beweging!

Laatste nieuws en verhalen

Impact Day

Op 3 november 2023 kwamen studenten, academici, en professionals uit verschillende sectoren samen vo…