Samen impact maken op Rotterdam Zuid

Het programma Vitaal op Zuid werkt in een duurzame meerjarige samenwerking met Feyenoord, lectoren, partners op Zuid, bewoners en studenten.

Daarbij willen we mensen in beweging krijgen richting community coaching, gezonde leefstijl en scholing & werk. Vitaal op Zuid is hiermee de ‘toegangspoort’ voor de studenten naar de samenwerking tussen Feyenoord en Hogeschool Rotterdam.

Gezondheidsfestival

Digikoffer en techniek

Obesitas Thuismonitoring

Crossmediale Communicatie

De Gezonde Wijk

We hebben een unieke integrale samenwerking met lectoren, docenten, partners en studenten waarbij we gezamenlijk projecten onderzoeken en uitvoeren op het gebied van gezonde leefstijl en leefomgeving. Het is super inspirerend om voor studenten contextrijk onderwijs te maken en met verschillende partners opdrachtgever te zijn voor minoren, HP trajecten, keuzeonderwiijs of bachelor jaar 1 en 2. Multidisciplinair werken en crossovers maken heeft onze aandacht met name omdat de beroepspraktijk om allrounders vraagt!

Lees hier meer over ons gezamenlijk initiatief van Kenniscentra Zorginnovatie, Kenniscentra Talentontwikkeling & het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie.

Mocht je na het lezen hiervan meer willen weten, stuur dan een mailtje naar H.houwers@hr.nl en H.rosendal@hr.nl

Op weg naar innovatief social work met Feyenoord:

Met Sport als middel voert Feyenoord verschillende projecten uit #KrachtvanFeyenoord. Luister naar het verhaal van Patrick Pronk, Coördinator stages/Zuid voor Zuid.

Hiermee wordt impact gemaakt in de wijken! Studenten ISO (Social Work) en Hogeschool Rotterdam Business School (HRBS) werken structureel mee aan die projecten, in De Kuip en op pleinen. Feyenoord heeft daartoe samen met Social Work een LeerWerkGemeenschap.

Project: Omdat Feyenoord een toonaangevend voorbeeld van de betekeniseconomie is, onderzoeken Feyenoord, EMI Vitaal op Zuid en HRBS hoe in het kader hiervan een integrale aanpak al innovatie ingezet kan worden.

Zakia Guernina, bestuurslid Hogeschool Rotterdam ging voor haar rubriek ‘Over de toekomst gesproken…’ op bezoek bij studenten die stage lopen bij Feyenoord Rotterdam N.V. en sprak met stagecoördinator Patrick Pronk over het feit dat zij in de Kuip niet alleen bezig zijn met sport, maar ook met maatschappelijke impact.

Gezonde leefstijl en leefomgeving:

Naast dat Feyenoord met haar projecten werkt aan een gezonde leefstijl, werkt Vitaal op Zuid ook met andere partners op Zuid. Vaste partner is Buitenplaats Brienenoord, de speel-denk-werkplaats van de Toekomst. Buitenplaats Brienenoord heeft de opdracht van Gemeente Rotterdam Stadionpark om het Rondje Stadionpark tot leven te brengen.

Project: het Rondje Stadionpark tot leven brengen, samen met de minor City Branding, opleiding Industrieel Product Ontwerpen, opleiding Sportmarketing en Management en de stakeholdersgroep Buitenplaats Brienenoord, Observatorium, Feyenoord City en Gemeente Rotterdam Stadionpark.

Toeleiding naar scholing & werk:

Project: Inspiratiegesprek – Op donderdagmiddag 30 september vond het Inspiratiegesprek plaats op Buitenplaats Brienenoord. Onder leiding van Ernest van der Kwast wisselde experts uit het werkveld, studenten en docenten hun ervaringen uit over de vraag hoe aankomende hbo-professionals effectiever kunnen worden voorbereid op het thema arbeidstoeleiding. De focus lag op de begeleiding van (kwetsbare) Rotterdammers op Zuid. Deze bijeenkomst formuleerden we met hulp van de beroepspraktijk, werkgevers en ervaringsdeskundigen een antwoord op die vraag. Binnenkort is het verslag op te vragen, bekijk de foto’s hiernaast voor een sfeerimpressie. Verslag ontvangen? Mail naar EMIopzuid@hr.nl.

Contact

Wil jij ook stage lopen, afstuderen bij of samenwerken met Vitaal op Zuid of aansluiten bij de stakeholdersgroep? Neem contact op met programmaleider Vitaal op Zuid, Jet Houwers.

Blijf op de hoogte van al het nieuws via onze nieuwsbrief!

Archief:
Nieuwsbrief februari 2021 (eerste editie): https://bit.ly/2N7sRoF.
Nieuwsbrief april 2021: https://bit.ly/3aO3wbW.
Nieuwsbrief juni 2021: https://bit.ly/2TxxZ92.
Nieuwsbrief juli 2021: https://bit.ly/2TO5AeS.

Volg Vitaal op Zuid via LinkedIn, Instagram Stories of abonneer op ons YouTube kanaal.