Vitaal op Zuid

In deze roerige tijden is bewegen naar een gezonde leefstijl belangrijk en zelfs het nieuwe hip! Vitaal op Zuid werkt met haar partners Feyenoord, Care XL en Buitenplaats Brienenoord intensief aan het in beweging krijgen en het begrijpelijk maken van het belang van sport & bewegen, voeding & slapen, sociale wijkcohesie, betekenisvolle dagbesteding, culturele & leisure activiteiten voor bewoners op Rotterdam-Zuid.

Contextrijk & Innoverend

Samen met onze partners zijn mooie verbindingen met verschillende instituten/opleidingen van Hogeschool Rotterdam gemaakt. Betrokken deskundige docenten vertalen de vraagstukken vanuit Vitaal op Zuid naar inhoudelijk inspirerend contextrijk onderwijs. Want Vitaal op Zuid is samen bedenken, samen maken en samen beleven!

Feyenoord wil haar supporters en de inwoners van Rotterdam in beweging brengen met diverse projecten! Geen woorden, maar daden; Hand in Hand! – Patrick Pronk, stagecoördinator Feyenoord

Hand-in-hand met Feyenoord

Er is een duurzame samenwerking met Feyenoord om impact te maken op Zuid. Vanuit de LeerWerkGemeenschap (LWG) van het Instituut voor Sociale Opleidingen en de opleidingen SportMarketing & Management en Marketing of Social Business van Hogeschool Rotterdam wordt door tientallen studenten gewerkt aan de projecten: SchoolSport Plus, Feyenoord Street League en Club 1908. Met als doel sport als middel in te zetten ter verbetering van onderwijs, toeleiding naar scholing & werk, sport & beweging en wijkcohesie. De betrokken studenten, docenten en begeleider vertellen over hun bijdrage om bewoners van Zuid in beweging te krijgen in het highlights magazine [op pagina 16-17]. Benieuwd naar alle lopende zaken? Bekijk onze projecten/resultaten.

Hoe mooi is het dat we studenten met hun creatieve, commerciële, technologische en zorgexpertise bij nog meer maatschappelijke projecten op Zuid kunnen inzetten? – Dr Atabey Şenyürek, Care XL

Zorg van de toekomst

Met Care XL, Vitale Delta en het Kenniscentrum Zorg Innovatie zijn nieuwe projecten opgezet die in het teken staan van een visie op Zorg van de Toekomst. Verschillende minors zijn aan de slag gegaan met onderandere een platform voor digitale communicatie, het ontwerp voor een object in de nieuwe wachtruimte van de huisartsenpraktijk onder begeleiding van Serge Schoemaker Architects en een campagne voor gezonde leefstijl voor bewoners op Katendrecht. De resultaten worden binnenkort opgeleverd en vind je terug in de publicaties Vitaal op Zuid.

Contact

Wil jij ook stage lopen, afstuderen bij of samenwerken met Vitaal op Zuid of aansluiten bij de stakeholdersgroep? Neem contact op met programmaleider Vitaal op Zuid, Jet Houwers.

Rondje Stadionpark

In een stakeholdersgroep met Buitenplaats Brienenoord, Gemeente Rotterdam, Feyenoord City, Kunstenaars Collectief Observatorium en bewoners van Zuid wordt gewerkt aan het Rondje Stadionpark tot leven te wekken.

Ook werken studenten aan inspirerende opdrachten voor De Buitenplaats met als focus bewegen & ontmoeting en cultuur & leisure.

Volg Vitaal op Zuid via Instagram Stories of abonneer op ons YouTube kanaal.

Social media

Geen updates missen van de EMI-programma’s? Per programma onderhouden wij verschillende accounts/websites.

Mentoren op Zuid
Sociaal Ondernemerschap
Mama’s Garden

Website: Mama’s Garden

Vitaal op Zuid
Urban Innovation
Cultuur op Zuid

EMI op Zuid

Op de hoogte blijven van al het nieuws? Volg het via:

Publicatie archief

Hier vind je alle voorgaande publicaties van het programma Vitaal op Zuid.

Vitaal op Zuid