Over EMI

EMI verbindt HR-studenten, docenten en praktijkpartners. Samen werken wij aan complexe maatschappelijke vraagstukken in Rotterdam-Zuid. EMI maakt het verschil en levert daarmee een positieve bijdrage aan onderwijsvernieuwing en een ongedeelde stad.

Nieuws

Nieuwe stagiaire bij Mentoren op Zuid

Op zoek naar de verhalen van MoZ

Aan de slag voor team communicatie

Manon Scheffers gaat als stagiaire aan de slag voor team communicatie van EMI

Vitaal op Zuid slaat de handen ineen met vele partners

De afgelopen maanden stonden voor Vitaal op Zuid in het teken van brainstormen, netwerken en vooral samenwerken. En het smaakt naar meer!

Hand-in-hand met Feyenoord

Samenwerking bekrachtigd met een ondertekening van een driejarige overeenkomst

EMI gaat door – juist nu

Hoe de studenten binnen de programma's van EMI gewoon doorwerken

Mooie resultaten voor de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk

Waar liggen kansen om van het gebied van de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk een veilige, aantrekkelijke plek te maken, met veelzijdige functies?

Verhalen

Bob Janse

Bob Janse is kwartiermaker bij woongemeenschap Samen & Anders. Hij werkt samen met studenten van Hogeschool Rotterdam, onder andere om de impact van het wooncomplex inzichtelijk te maken. "De uitkomst is dat elke euro die we in het project steken, vier euro rendement oplevert."

Renee Meisters

Renee van de opleiding Communicatie Multimedia Design is bij Sociaal ondernemerschap afgestudeerd. Ze heeft een tool ontwikkeld zodat sociaal ondernemers hun impact inzichtelijk kunnen maken.

Tina Akkerhuis

Tina Akkerhuis is afgestudeerd bij Mentoren op Zuid. Ze heeft hier onderzoek gedaan naar welke begeleiding een ISK nodig heeft.

Claire Schiebroek

Claire Schiebroek is bij EMI afgestudeerd. Ze heeft hiervoor een corporate story geschreven en zo is zij erachter gekomen wat EMI drijft

Gaby de Boer 

Soms zijn het technische dingen: een bouwtekening maken en die vervolgens van Duplo bouwen bijvoorbeeld, of juist creatief: een rap schrijven, vlogs maken of een muziekinstrument leren speren

Ellen Boslooper en Vince van Zeeland

Voor de Afrikaanderwijk Coöperatie is de missie met name het verhogen van de arbeidsparticipatie in de wijk

Mildred Monpellier

Verpleegkundige en medisch antropoloog Mildred Monpellier is docent aan de opleiding Verpleegkunde. Sinds maart 2020 doet ze daarnaast vanuit het Lectoraat Verloskunde & Geboortezorg, dat deel uitmaakt van het kenniscentrum Zorginnovatie, onderzoek bij het EMI-programma Mama’s Garden. 

Gido Noordhuis

Gido Noordhuis heeft bij Urban Innovation stage gelopen. Hier deed hij onderzoek naar volkshuisvesting

Maarten Jan van ’t Oever

Studenten die deelnemen aan Leisure LAB 010 krijgen les letterlijk in het werkveld. Maarten-Jan van 't Oever is docent in dit contextrijke onderwijsinnovatie-experiment.